Minister Levens bezoekt scholen Coronie

Oorspronkelijk bericht

DWT 04/02/2022 20:09 – Arjen Stikvoort

TOTNESS – “Het heeft de afgelopen dagen enorm geregend. De klaslokalen stonden blank en de minister heeft dat met eigen ogen kunnen zien.” Districtscommissaris (dc) Maikel Winter van Coronie is ingenomen met het bezoek dat minister Marie Levens van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur vrijdag heeft gebracht aan de Openbare School en de Tata Colin Muloschool, beide in hoofdplaats Totness.

Veel problemen werden voorgelegd aan de bewindsvrouw waarop Levens direct met pasklare oplossingen kwam. Zo kreeg de burgervader de opdracht uit te kijken naar een stuk grond waarop containerwoningen voor leerkrachten kunnen worden opgezet. “De meeste leerkrachten zijn nu nog afkomstig uit Nickerie. En wanneer er dan een keertje wordt gestaakt, is dit niet bevorderlijk voor het onderwijs”, uit Winter zijn zorgen.

Het bezoek was volgens hem zeer productief doch veel te kort. Er is beloofd dat op korte termijn de minister een oriëntatiebezoek brengt. “We hebben de bewindsvrouw gevraagd de volgende keer één tot twee dagen te verblijven om zowel de rooms-katholieke als de EBGS-scholen, zes in totaal, te bezoeken. De leerlingen zijn razend enthousiast. Zij willen namelijk ook de minister zien en voelen”, vertelt Winter.

Donderdag bezocht Levens enkele scholen in Nickerie. Leerkrachten en schoolleiders hebben de problematiek en ontwikkelingen van het onderwijs in het rijstdistrict met haar en meegereisde staf besproken.

 

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.