NDP-assembleelid Linga naar VHP

DWT 12/05/2020 22:02 – Ivan Cairo

PARAMARIBO – Erwin Linga, assembleelid en ex-hoofdbestuurslid van de NDP, heeft zich aangesloten bij de VHP. Uit onvrede met het regeringsbeleid naar zijn woongebied toe en op aandrang van zijn aanhangers in ressort Boven-Suriname is hij overgelopen.

Samen met zijn structuren zal Linga, die maandag in de VHP door het hoofdbestuur werd verwelkomd en ook zijn lidmaatschapskaart kreeg, de VHP-kandidaat in Sipaliwini ondersteunen. Linga werd in 2015 met 1.652 stemmen gekozen in dat district.

Tijdens openbare vergaderingen van De Nationale Assemblee heeft hij vaker problemen in zijn woongebied onder de aandacht van de regering gebracht. Hij kaartte daarbij onder meer onderwijs, energievoorziening en andere vraagstukken aan.

In november vorig jaar was hij de grote afwezige toen de wijziging op de wet voor de Staatsschuld door het parlement werd behandeld. Tegenover de Ware Tijd stelde hij wegens ziekte de vergaderingen niet te hebben bijgewoond. Echter, in NDP-kringen werd vermoed dat Linga zich opzettelijk onvindbaar had gehouden om niet te hoeven stemmen.

“We hebben al geruime tijd contact met hem. Sinds vorig jaar had hij al signalen gegeven dat hij het niet eens was met het beleid van de NDP en ook niet met het beleid naar het binnenland toe”, zegt VHP-voorzitter Chandrikapersad Santokhi tegen de Ware Tijd.

Voorts zag Linga dat de VHP in het binnenland een aantal ontwikkelingsgerichte projecten met name in de agrarische sector en trainingen had gegeven aan bewoners om zelfredzaam te zijn. Ook de wijze waarop de partij in het binnenland structuren heeft georganiseerd en kernen heeft opgezet die hebben bijgedragen aan een aantal microprojecten, zou in goede aarde zijn gevallen bij de voormalige NDP’er.

Volgens Santokhi heeft Linga aangegeven achter de visie en ontwikkelingsgedachte van de VHP te staan. “In feite wilde hij al geruime tijd geleden overkomen, maar we hebben het aan hem overgelaten om dat goed te doen zonder dat hij problemen zou krijgen binnen zijn eigen partij. Uiteindelijk heeft hij beslist en we verwelkomen hem. Het is gedurfd en moedig om in deze fase, waarbij hij NDP-parlementariër is, deze stap te nemen”, aldus de voorzitter.

Het assembleelid heeft de overstap gemaakt na afstemming met zijn structuren in zijn woongebied, zegt de VHP-voorzitter. “Hij kiest voor een beter beleid en betere toekomst”, luidt de reactie van Santokhi op de vraag van de krant hoe het te rijmen valt met het beleid van de VHP om overlopen van eigen mensen te ontmoedigen door ze een anti-overloopcontract te laten tekenen, terwijl de partij wél overlopers uit andere partijen overneemt en accommodeert. Het vertrek van het voormalige hoofdbestuurslid is voor de NDP als een verrassing gekomen.

Lees meer: NDP-assembleelid Linga naar VHP – DWTonline.com http://www.dwtonline.com/laatste-nieuws/2020/05/12/ndp-assembleelid-linga-naar-vhp/#ixzz6MLg5gHAL

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.