Dc roept Coronianen op zuinig te zijn met drinkwater

De Ware Tijd 22/02/2016 03:36 – Beta Debidien

swm_Detailfoto

TOTNESS – Districtscommissaris Aroenkoemar Ramdhanie heeft de Coroniaanse gemeenschap opgeroepen om zuinig om te gaan met drinkwater, ondanks dat er voldoende water in de bodem is. Hij deed dat, nu het drinkwaterproductiestation van de Dienst Watervoorziening (DWV) en het bijbehorende voorzieningsgebied in Totness door de Surinaamsche Waterleiding Maatschappij (SWM) worden overgenomen.

Dit betekent volgens de dc ook verbetering van de drinkwatervoorziening in alle gebieden van het district. Hij is blij met de overname “omdat wij daardoor straks ook geen waterverlies meer zullen hebben”. Op enkele zijwegen en een deel van de hoofdweg na hebben alle huishoudens in het district goed en gezond drinkwater. De burgervader weet nog niet wanneer de overname een feit zal zijn, maar juicht dit alvast toe. De vorige minister van Natuurlijke Hulpbronnen had al aangekondigd dat de SWM wordt belast met de drinkwatervoorziening in de totale kustvlakte van Suriname.

De dc verneemt dat de overname van drinkwaterstations, die onder het beheer van de DWV van het ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen vallen, versneld zal worden uitgevoerd. De komende dagen worden alle aansluitingen op het waterleidingnet in kaart gebracht door medewerkers van de SWM. Ramdhanie vraagt de Coroniaanse gemeenschap om rekening te houden met de werkzaamheden en documenten zoals identiteitskaart en eventuele betalingsbewijzen aan NH voor wateraansluiting en van de waarborgsom, klaar te zetten voor een vlotte registratie.

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.