Ramdhani: ‘Ik zal het beleid van dc Sijlbing voortzetten

Sijlbing: ‘Een dc heeft mogelijkheden, maar ook beperkingen’

14 Apr, 06:00
0722a53ba4366ecc18f164c5b240f5b7.jpg___sijlbing.jpg
Dc Harold Sijlbing

Districtscommissaris (dc) Harold Sijlbing van Coronie neemt dinsdag afscheid. “Als dc heb je veel mogelijkheden, je kan de beste ideeën hebben, maar je hebt ook veel beperkingen. Daarnaast ben je afhankelijk van diverse actoren en belanghebbenden. En, vooral de bevolking moet zich hardmaken anders heb je als dc een probleem”, zegt Sijlbing aan Starnieuws. 

Tevreden is Sijlbing niet. In de afgelopen twee jaren heeft hij, naar eigen zeggen, slechts vijftig procent van de zaken in het district Coronie kunnen realiseren. “Ik stel hoge eisen en doelen aan mezelf. Maar, toch ben ik blij met de kleine stapjes die gemaakt zijn”, vertelt Sijlbing.

Enkele projecten die prioriteit in het district genieten, zijn: de kokosteelt, een ontspanningscentrum voor de jeugd, het aloë vera-project en de maatschappelijke zorg. Volgens Sijlbing is de kokosteelt zwaar gepusht in Coronie. Binnen niet al te lange tijd moet er gewerkt worden aan een vernieuwde kokosaanplant. Voor de jeugd is er weinig ontspanning in het district. Sijlbing benadrukt dat de maatschappelijke zorg hard nodig is in het kokosdistrict. Hij hoopt dat het aloë vera-project het komende jaar van de grond komt.
Sijlbing is ervan overtuigd dat zijn opvolger dc Aroenkoemar Ramdhani een goede job zal klaren in het district. Ook mag Ramdhani altijd op zijn ondersteuning rekenen. Sijlbing gaat met pensioen, maar zegt dat hij tot zijn dood zal blijven werken. Hij gaat invulling geven aan zijn dromen, hobby’s en passie.

14 Apr, 02:00

4c231180179c53409c9bc1feb1fa1e29.jpg___ramdhani.jpgi

Districtscommissaris (dc) Aroenkoemar Ramdhani neemt dinsdag het roer over van zijn collega Harold Sijlbing. Ramdhani zal voortaan de scepter zwaaien over het district Coronie. “Dc Sijlbing is een capabele en goede dc. Dus zal ik zijn beleid voortzetten”, zegt Ramdhani in gesprek met Starnieuws. 

Ramdhani had goed gesprek met Sijlbing over de gang van zaken in Coronie. Zo kan hij sneller aan de slag gaan in het district. De dc blikt tevreden terug en is blij met wat hij in twee en een half jaar heeft kunnen realiseren in het district Saramacca. De dc is vooral trots op de participatie van de plaatselijke bevolking. Op deze ondersteuning hoopt hij ook in Coronie te mogen rekenen. Sijlbing heeft de toezegging gedaan dat hij Ramdhani zal blijven ondersteunen.

Op 15 april zal dc Ravin Jiawan overnemen in het district Saramacca. Ramdhani hoopt dat Jiawan enkele van zijn projecten die prioriteit genieten, voort zal zetten. Het afwateringsproject van de Gangaram Pandayweg, het masterplan Toerisme, het jeugd naambordenproject, het cassaveproject en de infrastructuur van het district zijn enkele zaken die volgens Ramdhani verder uitgewerkt moeten worden.
Over de reshuffling zegt Ramdhani het volgende: “Het is een regeringsopdracht en deze zal ik met plezier uitvoeren. Het is een uitdaging en ik zal mijn uiterste best doen om Coronie verder te ontwikkelen”.

Wanita Ramnath

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.