Ramdhani is geloosd uit Saramacca

 

Frank Rodriguez: Ramdhani werd meerdere keren bedreigd.

dagblad Suriname 13-04-2014

De dc werd meerdere keren bedreigd. ‘Over 20 dagen ben je weg’ of ‘over twee weken ben je weg’ en hij is werkelijk weggeplaatst naar Coronie’, zegt de voorzitter van de ressortraadsleden van de NDP in Tijgerkreek en voorzitter van de subafdeling, Frank Rodriguez, in gesprek met Dagblad Suriname. Rodriguez zegt steevast dat er een politiek addertje onder het gras schuilt. Het district Saramacca is verdeeld in twee NDP-kampen met aan de ene kant de gewezen NDP-parlementariër Robby Malhoe en aan de andere kant de groep van het hoofdbestuurslid van de NDP, Clifton Koorndijk, en Badrisein Sital. ‘Meneer Sital en Koorndijk hebben drie jaren lang alles gedaan. Ze hebben heel wat werk verzet zonder geteld te worden. Dan verschijnt meneer Malhoe opeens op het toneel.’

Volgens Rodriguez is het hoog tijd dat de voorzitter van de NDP ingrijpt om te voorkomen dat er een leegloop van de NDP komt te ontstaan in Saramacca. Opmerkelijk is dat de aanstelling van Ramdhani tot dc in 2011 in eerste instantie niet is doorgegaan, ondanks het feit dat alles al was voorbereid op het commissariaat. ‘Malhoe had hier een dikke vinger in de pap. Vanaf het prille begin miskent hij Ramdhani.’

Malhoe kan ook niet door een deur met de NDP-parlementariër Frits Moesafirhoesein in het district, omdat deze de groep van Sital en Koorndijk ondersteunt. Vanaf de komst van Malhoe zijn er enorme spanningen in het district binnen de twee NDP-kampen. De ruzie werd nog groter toen bij de afgelopen hoofdbestuursverkiezingen de kandidaat die door Malhoe werd voorgedragen, namelijk Roliene Samsoedien, niet werd gekozen. Clifton Koorndijk werd met de meeste stemmen gekozen tot hoofdbestuurslid van de partij.

De spanningen werden alsmaar groter toen Malhoe er niet voor schroomde aan te geven dat bij de komende verkiezingen, hij zijn dochter zal vooruit schuiven als DNA-kandidaat. Politieke bronnen melden ook dat de dc is weggehaald vanwege politieke redenen. Ook wordt de nadruk op gelegd dat hoewel dc Rawien Jiawan de nieuwe dc wordt van Saramacca, Robby Malhoe het voor het zeggen heeft achter de schermen.

Dagblad Suriname maakte contact met dc Ramdhani. Hij wenst geen commentaar te geven op de politieke verwikkelingen in het district. Dinsdag draagt hij over aan Jiawan, waarna hij richting Coronie zal vertrekken. ‘Het is een nieuw district, voor mij is het een uitdaging om burgervader te mogen zijn van Coronie. Mijn voorganger, Harold Sijlbing, heeft een goed beleid uitgestippeld en ik zal daarop verder voortborduren.’

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.