Broddelwerk in Coronie vervolg

Broddelwerk in Coronie: vervolg op fotoserie van de vorige week.

“Vakmanschap is meesterschap”

Bijgaand, 11 foto’s over de voortgang van het rommelwerk langs het Totnesskanaal in Coronie, waarbij als vergelijkbaar materiaal dient: drie foto’s gemaakt bij het kanaal van plantage John. De foto’s zijn alle gemaakt op 3 april 2012, wederom door de heer Harold Monkou van het plaatselijke radiostation Mohari (zie foto onderin).

De eerste negen foto’s laten zien wat de incompetente aannemer er nu van gemaakt heeft sinds de vorige fotosessie: een nog grotere rommel!  En vervolgens ziet u  drie foto’s die aangeven hoe het wel zou moeten: duurzaam, van duurzaam materiaal, esthetisch verantwoord, functioneel  en ten slotte gebruiksvriendelijk voor mensen die willen pootjebaden bij hoogwater.  Deze laatste drie  foto’s zijn gemaakt bij het kanaal van plantage John, te Coronie, maar het model komt ook voor op andere plaatsen in Coronie.

De weg boven de duiker te John is verhard, waardoor verzakking niet mogelijk is. Bij de met walabahout (Reefhout) afgewerkte rommel te Totness is geen verharding boven de duiker te zien. Zwaar vrachtverkeer over de Oostwestverbinding leidde niet tot  verzakking van de duiker bij John.

De foto’s te Totness laten zien dat i.p.v. dat de aannnemer bij zijn vierde poging het zaakje in orde te krijgen de palen thans dieper heit, hij het zaakje met lange ijzeren schroefbouten bij elkaar probeert te houden!  Wellilicht om het daarna te bedekken met klei zodat de rommel aan het oog wordt onttrokken.  Sommige foto’s tonen grote speelruimte tussen de geheide palen. Hierdoor wast bij een regenbuitje de modder uiteraard gemakkelijk weg.  Zie en oordeel zelf!

De waarheid mag toch gezegd worden: dit is pure rommel, tjakka-tjakkawerk! 

De laatste drie foto’s laten zien dat te John de 30 jaar oude beschoeiing van beton nog steeds mooi en netjes overeind staat en getuigt van duurzaamheid, esthetiek en vakmanschap. De huidige beschoeiing van  walabahout te Totness is duidelijk een teruggang in de ontwikkeling in Coronie, wat betreft het uitvoeren van beschoeiingen. De aannemer zou moeten worden bedankt en aangeklaagd wegens wanprestatie, want als opdrachtgever hoef je dit geklungel niet tot het einde der tijden aan te zien. De overheid zou op zoek moeten gaan naar de bouwers die 30 jaar geleden een aantal kanalen in Coronie op de wijze zoals te John geschiedde, hebben beschoeid.

Met dank aan de de fotograaf de heer H. monkou

Herwin Hooplot

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.