Meer dan 600 grondbeschikkingen uitgereikt in Nickerie en Coronie

 

De West November 27, 2019

Het ministerie van Ruimtelijke ordening, Grond en Bosbeheer (RGB) heeft in het af-gelopen weekend iets meer dan 600 grondbeschikkingen uitgereikt in het westen des lands. Na vrijdag 190 grondpapieren in Coronie te hebben uitgereikt, trok mi-nister Lekhram Soerdjan van RGB, zaterdag met zijn team, bestaande uit directeur Leandra Woei en medewerkers van de afdeling Grondzaken, door naar Nickerie waar er 435 beschikkingen zijn uitgereikt. Het overgrote deel van de beschikkingen zijn aanvragen die dateren van 30 tot 50 jaar geleden. Deze mensen zijn eindelijk in aanmerking gekomen voor hun Toewijzingsbeschikking. Daarnaast zijn er ook enkele Bereid Verklaringen (BV’s) uitgereikt. Minister Soerdjan kondigde zaterdag in Nickerie aan, dat de regering zal op-draaien voor de kosten die begunstigden die in aanmerking zijn gekomen voor een BV, moeten betalen voor een uitmetingskaart. Soerdjan hield de mensen voor dat de regering heeft besloten de kosten voor de mensen te betalen die voor een perceel met een grootte tot 5000 vierkante meter in aanmerking zijn gekomen. Dit omdat na overwegingen men tot de conclusie is gekomen, dat het betalen van de landmeter voor de uitmetingskaart een bottleneck voor veel mensen is, omdat dit duurder is geworden. De bewindsman benadrukt, dat het om een pilot gaat die in Coronie en Nickerie wordt uitgevoerd. Hij stelde de mensen gerust die vrijdag in Coronie en zaterdag in Nickerie hun een Bereidverklaring in ontvangst hebben genomen, dat die kosten door het ministerie betaald zullen worden. “Groter dan 5000 vierkante meter tot 5 hectare zal er een andere regeling getroffen worden, dan zal er een deel betaald worden”, kondigde Soerdjan aan. Hij informeerde de mensen die grondpapieren in ontvangst hebben genomen dat zij geïnformeerd zullen worden wie de landmeter is die door het ministerie wordt aangetrokken om hun percelen te komen opmeten.

 

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.