Coronie trapt af met stimulering ecotoerisme

2 sept. 2019 Het district Coronie is het eerste district waar het landelijk project Stimulering Ecotoerisme is gestart. Districtscommissaris (dc) Remi Tarnadi van Coronie, zegt aan Starnieuws dat het in de bedoeling ligt dat dit project landelijk zal worden uitgevoerd. Minister Stephen Tsang van Handel, Industrie en Toerisme (HI&T) heeft samen met Tarnadi enkele sier- en fruitplanten in de grond gestopt. De bedoeling is zoveel mogelijk bomen te planten om ecotoerisme landelijk te bevorderen.

Tarnadi vertelt dat HI&T samen met het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) plantmaterialen, waaronder sierplanten en fruitbomen, ter beschikking zal stellen. De dc zegt dat ecotoerisme wereldwijd veel aandacht heeft en toerisme aantrekt. Suriname is één van de weinig landen met veel groen.

Coronie trekt de laatste tijden veel bezoekers aan, merkt Tarnadi op. De bedoeling is om vooral veel van deze boompjes langs de kust te planten, aangezien deze in trek is bij de toeristen. De bomen zullen in een later stadium zorgen voor schaduw en natuurlijk ook een mooi aanzicht, stelt de dc in het vooruitzicht. De plantjes die de bewindsman had meegenomen, zijn alvast rondom het commissariaat geplant. Er zijn als aanzet enkele citrusplanten en sierpalmen in de grond gedaan.

 

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.