GONSALVES JARDIN DE PONTE SLUIT POLITIEKE CARRIÈRE MET ONBEHAGEN AF

DWT 22-08-2019 Naomi Hoever, foto Stafano Tull PARAMARIBO – Palu-parlementariër Cleon Gonsalves Jardin de Ponte blijft bij zijn besluit om niet terug te keren in de politiek. Hij is er namelijk zwaar in teleurgesteld. “Ik weet dat mensen zullen zeggen: ‘Yu libi yu jas en das go weri bakadan krosi’, maar er zijn heel veel dingen die mij bewegen tot anders”, zegt hij tegen de Ware Tijd.

Gonsalves Jardin de Ponte vindt wel dat Palu de zetel in district Coronie moet verdedigen. Hij zegt dat andere personen bereid zijn het politiek werk in het district te trekken. “Coronie is een grote familie. We moeten niet laat zijn voor later. Kijk goed welke partij iets kan betekenen voor het district”, adviseert hij.

De politicus zegt zijn teleurstelling minimaal twee keer in het parlement kenbaar te hebben gemaakt en ook recent bij de opening van het Palu-centrum in zijn district. “Ik denk dat mijn voorzitter het heeft gehoord. Yesi no abi tapun.”

De parlementariër maakt duidelijk dat hij op een andere manier zijn bijdrage wil leveren. “Als politicus in de oppositie kan ik niet veel doen.” Hij legt uit dat zaken die hij vanuit de oppositie aankaart in De Nationale Assemblee niet gerealiseerd worden.

Hij neemt het de regering kwalijk dat achteraf blijkt dat een gebied in Coronie dat bouwrijp is gemaakt om aan woningbouw te doen, al is toegewezen in grondhuur. Verder is hij er boos over dat de verlichting bij Coppenamepunt het niet doet. Ook klaagt hij over de aanvoer van zoetwater naar de kust en dat kanalen pas worden opgehaald als regeringsdelegaties het district aandoen.

Gonsalves Jardin de Ponte mist de samenwerking in zijn district. “Coronie heeft trekkers nodig. Ik wil tastbaar bezig zijn. Ik wil het district buiten de politiek de naam teruggeven van melk en honing.” Hij zegt dat de landbouw in zijn district in de lift is. “Onze kokosolie is wereldwijd uniek en wordt medicinaal gebruikt. Als je denkt aan Coronie, denk je aan kokos. Met weinig moeite groeit het vanzelf.”

Volgens hem moet de Coroniaan terug naar de agrarische sector. Hij ziet daarin een taak weggelegd voor de centrale overheid.” Hij geeft aan dat momenteel het overgrote deel van de Coronianen in overheidsdienst is, maar dat het ook daar niet goed gaat. “Het lijkt alsof wie niet deugt een hogere plek krijgt binnen de overheid.” De politicus merkt op dat de Coroniaan teveel financieel afhankelijk is van anderen. “Dit is wat de politiek voor ons heeft achtergelaten.”

 

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.