JOAN WIELZEN TOEGELATEN TOT DNA

Joan Wielzen spreekt haar dankwoord uit na haar toelating tot De Nationale Assemblee. Foto: Stefano Tull 

 

 

De Ware Tijd 23/01/2018 15:08 – Wilfred Leeuwin

PARAMARIBO – In De Nationale Assemblee (DNA) heeft dinsdagmiddag de toelating plaatsgevonden van Joan Wielzen als parlementariër. Zij is de tweede vrouw uit het district Coronie die toetreedt tot de hoogste volksvertegenwoordiging. In haar eerste spreekbeurt zei Wielzen dat Coronie zich door collectieve verantwoordelijkheid duurzaam kan ontwikkelen.

Wielzen legde eerst de belofte af ten overstaan van vicevoorzitter Melvin Bouva, maar werd uiteindelijk toegelaten door voorzitter Jennifer Geerlings-Simons. die het nieuwe lid erop wees dat zij nu een publiek persoon is geworden en dat spreken in het openbaar voortaan niet alleen met en applaus zal worden beloond.

“Hier gaat het er anders aan toe; u moet openstaan voor kritiek”, aldus Geerlings-Simons. De voorzitter wees Wielzen erop dat het werk van parlementariër veel omvattend is, zoals participeren in commissievergaderingen en actief bezig zijn met projecten van het parlement.

Wielzen vervangt haar districtsgenoot Remie Tarnadi die na vier termijnen als parlementariër nu districtscommissaris is geworden van Coronie. Door de verschillende fracties in het parlement werd Wielzen welkom geheten. Gregory Rusland van de NPS en Chandrikapersad Santokhi van de VHP wezen hun nieuwe collega erop dat zij haar intrede in het college doet in een tijd van crisis.

Zij wezen erop dat alle Surinamers maar in het bijzonder de Coroniaanse gemeenschap haar verrichtingen zullen volgen. Zij deden een beroep op haar om zoals het parlementariërs betaamt kritisch de regering te volgen en niet te kiezen voor partij-, maar volksbelang.

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.