Coronie heeft eindelijk zijn nieuwe districtscommissaris.

Allereerst feliciteer ik namens Coronie.eu de heer Tarnadi met zijn benoeming tot districtscommissaris (dc) van Coronie. In mijn column van 13 augustus jl. had ik er nog een hard hoofd over in of hij dit jaar nog in functie zou treden. Op de valreep is het dus toch nog goed gekomen en heb ik gelukkig ongelijk gehad. Provoceren dat iets niet gaat gebeuren, kan ook als katalysator werken om het ongelijk van de provocateur te bewerkstelligen. In de afgelopen 14 maanden echter is heel veel toegezegd, wat later door de feiten werd geloochenstraft.

Ik heb in de afgelopen 25 jaar veel dc’s zien neerstrijken in Coronie. Allemaal met mooie woorden, waarbij Harrold Sijlbing de kroon spande, omdat hij om puur persoonlijke redenen in Coronie was. Uiteindelijk maakte geen van allen iets klaar in Coronie. Alleen Harriët Ramdin zou zich nog kunnen verontschuldigen hiervoor, wegens gebrek aan tijd en medewerking.

Met Tarnadi krijgen we voor het eerst een dc die parlementariër geweest is en dus een belangrijk netwerk heeft kunnen opbouwen, ook in parlementaire commissies, iemand die Coronie door en door kent. Dit maakt dat meer van hem mag en moet worden verwacht dan van zijn voorgangers. Daarom zal ik hem ook extra kritisch volgen.

Bestuurders op elk niveau, van de president van Amerika tot het dorpshoofd van Kwamalasamutu (Sipaliwini), worden niet graag herinnerd aan hun toezeggingen/beloften. Doet u dus geen loze beloften of u zult eraan herinnerd worden.

De heer Tarnadi wil- net  zoals allen voor hem – landbouw en toerisme bevorderen in Coronie. Hij zal dan voor wat betreft toerisme moeten beginnen het logeergebouw in ere te herstellen. Onlangs stopte ik voor dat gebouw en liep ongehinderd naar binnen: een kale bedoening! De enige tekens van leven waren een fluitende picolet in een kooi, die werd overstemd door een radio die te luid aan stond. In de belendende keuken zag je wel vaatwerk staan. Al het sanitair is gesloopt. Ik wilde mijn handen wassen en dat lukte slechts aan het onderkraantje in de badkamer.

Het is in ieder geval te hopen dat de nieuwe dc zich niet door negatieve krachten/stoorzenders in zijn naaste omgeving laat beïnvloeden of zich laat leiden door afgeleide en misplaatste rancune, maar zich zal inspannen in het belang van Coronie. Ik wens hem daarbij alle succes toe.

 

Herwin Hooplot (Redactie Coronie.eu)

 

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.