Bijdrage Jaap Mulder Raketlancering 1965

Voorwoord Jaap Mulder: “In mijn bezit was een (boek) verslag van de raketlanceringen in Suriname in 1965.Het is een overdruk uit het tijdschrift “Hemel en Dampkring” en ik moest pagina voor pagina scannen in PDF formaat. Op pagina 232 ziet u een foto van mij rechts (bijna 50 jaar jonger). Ook op pagina 234 in het midden ziet u mij een waarschuwende hand opsteken naar de aanstormende journalisten. De raket stond toen op scherp.

Voorafgaand hebben wij 4-en een 6-weekse training gehad op Wallops Island in de USA. Ik heb ook meegedaan aan expedities in Algerije, Zweden en Noorwegen en ben in 1969 vertrokken van het Laboratorium voor Ruimteonderzoek van de Sterrewacht in Utrecht naar een Amerikaans computerbedrijf. Ik heb heel goede herinneringen aan deze expeditie. Het enorme enthousiasme van de lokale bevolking onder “leiding” van de DC G.H. Sanches was overweldigend. Ook het verblijf en de goede zorgen in het gouvernementsgebouw zal ik nooit vergeten. Er waren wel grote spinnen in ons slaapvertrek. Ik geniet nog steeds van de mooie foto’s van Totness. klik hieronder voor pagina-groot op pop out binnen de pdf.” Ik hoop dat ik Coronie een plezier heb kunnen doen.

 

 

 

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.