Tarnadi wil betere aanpak agrarische sector Coronie

De Ware Tijd 01/05/2014 21:32 – Beta Debidienremie_tarnadi_Detailfoto

 

Remie Tarnadi. Foto: Beta Debidien

NIEUW NICKERIE – Parlementariër Remie Tarnadi (NDP) wil een betere aanpak van de agrarische sector in het district Coronie. Volgens hem zou deze sector de kurk moeten zijn waarop de Coroniaanse economie moet drijven. Tarnadi zegt dat zijn district een enorme agrarische potentie heeft. “Alleen moet de overheid de plaatselijke gemeenschap betrekken op basis van kleinschaligheid en dingen te laten doen waar ze goed is in en belangstelling voor heeft.”

Tarnadi pleit daarom eerst inventariseren wat er is en nagaan of de belanghebbenden hun traditionele activiteiten willen voortzetten en welke rol het ministerie van Landbouw Veeteelt en Visserij hierin kan spelen. “Ook de bestaande fruitaanplant, varkens- en runderteelt moeten geïnventariseerd worden en een plan van aanpak om samen met de belanghebbenden te rehabiliteren”.  De rijstteelt kan volgens de Coroniaanse parlementariër weer een rol van betekenis hebben.

Er is ongeveer vierduizend hectare ingepolderd rijstareaal. “Daarbij heeft de overheid, met name het ministerie van LVV, duizenden SRD’s stopt in de waterhuishouding en voor maatregelen tegen bedreiging van het overtollig zwampwater. Maar daar staat tegenover een minimale padieproductie van ongeveer vijfenzeventig hectare”, aldus Tarnadi.

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.