Onderzoek geeft sombere schets van Coroniaanse jeugd

 Starnieuws 23 May, 2014 08:00 wingroep

Het onderzoek ‘Jongerenproblematiek in Coronie’ van D. Essink geeft geen rooskleurig beeld van de Coroniaanse jeugd. Uit het onderzoek is naar voren gekomen dat jongeren zich vaak vervelen en hun talenten niet kunnen ontwikkelen, omdat er weinig recreatieve- en educatieve activiteiten in het district zijn. Verder vinden zij het moeilijk om hun mening te uiten, problemen op te lossen en verantwoordelijkheid te nemen voor hun eigen leven. Zij voelen zich nauwelijks ondersteund door de gemeenschap. Verder viel op dat jongeren reeds vroeg seksueel actief zijn en meestal geen adequate voorbehoedsmiddelen gebruiken. Ook gebruiken zij vaak alcohol. Het onderzoek is verricht op verzoek van het districtscommissariaat in samenwerking met het counselingsbureau van de WINgroep Nickerie. Essink, die tijdelijk verbonden is aan de WIN-groep, is lector en onderzoeker aan de VU te Amsterdam. Hij heeft zijn bevindingen vorige week gerapporteerd. Het onderzoek is gedaan om inzicht te krijgen in problemen die schoolgaande jongeren in Coronie ervaren, om zodoende een uitgangspunt te hebben voor een verbeteringsaanpak.

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.