Paal wil Coronianen op de closetpot

Foto: Parlementariër Anton Paal (MC/PALU)

 

Bron: No Spang ‘Gezinnen in Coronie gebruiken nog privaat’ woensdag, 26 februari 2014 00:12

PARAMARIBO – Ruim 110 gezinnen in het district Coronie, van Ingikondre tot en met Burnside, maken gebruik van een privaat. Dit aantal ligt mogelijk iets hoger, omdat een team van het commissariaat in het Coppenamegebied nog onderzoek doet naar het aantal privaten in dat gebied. Parlementariër Anton Paal (MC/PALU) zegt dat er wordt gewerkt aan het schrijven van een project voor het …

vinden van donoren voor het terugdraaien van het aantal privaten in het kokosdistrict binnen ruim een jaar. De Coronianen is al enige tijd beloofd dat er gewerkt zal worden aan deze onhygienische situatie en dat er mogelijke oplossingen bekeken zullen worden.

Bij verschillende organisaties die zich bezighouden met hygiëne en volksgezondheid zal er aangeklopt worden voor financiële steun om een eind te maken aan het gebruik van privaten in het district. De inbreng van de Coroniaanse gemeenschap is natuurlijk ook nodig. Er zullen gesprekken met hen gevoerd worden om na te gaan wat de eigen inbreng van de lokale bevolking is.

Paal zegt dat er al een aannemer benaderd is voor het begroten van dit plan. Bij het Ministerie van Volksgezondheid, de Pan-Amerikaanse Gezondheidsorganisatie en verschillende bedrijven in de samenleving zal er aangeklopt worden voor steun om de belofte aan de bewoners in te lossen.

Noot redactie Coronie: Deze onzin heeft geen enkele affiniteit met de gedane verkiezingsbeloften uit 2010. Met deze genante actie wordt door Paal het vooroordeel bevestigd dat de Coroniaan verzorging nodig heeft van wieg tot graf, immers: zelfs de afschaffing van het komakoisie (gemakhuisje) moet voor de Coroniaan (mede)betaald worden. In feite een belediging van de mensen daar. De behoefte aan zelfontplooiing/zelfontwikkeling is groter dan de behoefte aan een wc pot met syster (je bent het al tientallen jaren gewend). Als de kans op zelfontplooiing wordt geboden aan de mensen hebben ze niet de behoefte aan een gesubsidieerde closetpot. Ze betalen dan zelf één naar eigen smaak, maar ook  een beter huis waarin zo’n wc pot wel past. Met de volkshygiene bij gebruik van de komakoisie is niets mis. De hoofdzaak is persoonlijke hygiene en geregeld saneren van de beerput. Dat kan worden bijgebracht, maar geef de mensen intussen de kans zichzelf te ontplooien en welvaart na te streven. U zei zelf bij het aantreden van de nieuwe dc: als we de gedane verkiezingsbeloften niet nakomen, hoe kan ik de mensen dan nog onder ogen komen? Toch doet u dat nu  wel en op zeer schaamteloze wijze. En alsof dat niet genoeg is, met een drogreden.

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.