Coronie mag als landbouwdistrict niet verwaarloosd worden

GFC NIEUWS Thursday 19 September

Door Robin Rosario

 

PARAMARIBO – Het district Coronie mag als landbouwdistrict niet verwaarloosd worden. Dit zegt Hardeo Ramadhin, politiek analist, in gesprek met de media. Volgens hem kan Coronie uitgroeien tot een landbouwdistrict en een wezenlijke bijdrage leveren om Suriname te maken tot de voedselschuur van de regio. Het district heeft genoeg rijstgronden. De groenteteelt kan opgevoerd worden en landbouwproducten kunnen geplant worden.

Ramadhin keurt af dat men deze zaken aan de kant zet en zich nu stort op het kweken van leguanen. Hij vindt dat de regering Coronie op landbouwgebied moet subsidiëren. Het resultaat zal op korte termijn zichtbaar zijn. Hij is ook voorstander van het afschaffen van de government take op brandstof zodat de agrariërs in staat zullen zijn hun producten tegen een concurrerende prijs op de markt te brengen.

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.