Landbouw in Coronie is volgens minister hobby

GFCnieuws

Wednesday 17 July

Door Robin Rosario

TOTNESS – Minister Hendrik Setrowidjojo van LVV heeft de afgelopen week de bestuursleden van de Stichting Agrarische Ontwikkeling Coronie (SAOC) geïnstalleerd. Het bestuur staat onder voorzitterschap van Guido van der Kooye.

Ook de DC van Coronie Harold Sijlbing zit in het bestuur. Volgens de bewindsman heeft het district Coronie veel potentie in de agrarische sector. Het probleem is echter dat Coronie lijdt aan vergrijzing. De meeste landbouwers hebben bovendien een baan bij de overheid en is de landbouw meer een hobby.

De minister geeft aan dat de mogelijkheid aanwezig moet zijn dat ook mensen buiten het district toegang krijgen om in het district aan landbouw te doen.

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.