Olieboringen

15 dec2012  Coroniezwamp: natuurgebied of boorplatform  De Coroniezwamp met een oppervlakte van 3650 km2(!), is 18x zo groot als Amsterdam, 13x Rotterdam, 36 x Den Haag, 36 x Utrecht en ten slotte 20x Paramaribo. Daar schrikt u wellicht van, maar toch is het zo! De totale oppervlakte van het district bedraagt 3902 km2 (inclusief zeekust). verder lezen

 Foto’s zwamp coronie october 2012 (bladeren binnen foto’s mogelijk)

Paradise Oil Company in Coronie 2011 Afgravingen die het evenwicht verstoren. Open bestand en lees meer hierover. Eerst ging het om schelpen nu om klei/leem. Het betreft het afgraven van klei/leem achter Soemboredjo, waardoor – zoals bij de schelpafgravingen – het landschap volledig kan veranderen. Zie de talloze bijgevoegde  foto’s die de juistheid van de inhoud van het stuk bevestigen. lees ook het bericht uit Dagblad Suriname van 26-07-2011:Harriette Ramdien: ‘We houden het boorplatform in de gaten’

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.