Illegale schelpafgravingen brengen verkeer in Coronie in gevaar

DBS-07-04-2011

De illegale schelpafgravingen in het district Coronie gaan onverkort door. Het is nu zo erg dat zelfs het verkeer in gevaar kan komen. Dit zegt parlementariër Remie Tarnadi. “Nadat kwaadwilligen geruime tijd de bermen aan weerszijden van de Coppenameweg, tussen km 102 en km 103, handmatig hebben afgegraven, hebben zij nu lef om vlak naast de weg nabij km 104 af te graven. De kraters die ontstaan zijn, zijn nauwelijks een meter van de weg verwijderd en vormen een groot gevaar voor het verkeer”, aldus het assembleelid.

Tarnadi vindt dat optimale controle ontbreekt. Deze illegale afgravingen vinden meestal in de avonduren of in de vroege ochtend plaats. De volksvertegenwoordiger ziet een oplossing in de controleposten op Burnside en Boskamp. De manschappen van deze posten kunnen slechts schelptransporten toelaten die in het bezit zullen zijn van een pas of een relevant ondergetekende stuk van het ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen. Volgens Tarnadi moet zo een pas door de districtscommissaris van Coronie uitgegeven worden. Op deze manier kunnen de illegale zandafgravingen ingedampt worden.

Districts Commissaris Harriet Ramdien van Coronie staat geheel achter het oplossingsmodel van Tarnadi. “De pasjes zullen heel goed werk verrichten. Naast de politieposten te Burnside en Boskamp, kan ook het politiestation te Saramacca ons hierin ondersteunen. Dit probleem vormt een gevaar voor alle weggebruikers”, aldus Ramdien. Ze merkt op dat er wegverzakkingen optreden die steeds ergere vormen zullen aannemen. Ze bevestigt dat deze misdaden in de nachtelijke uren door een groepje Coronianen geschiedt. Daarnaast ziet de dc het opleggen van hoge boetes ook als een ondersteuning voor het tegengaan van deze illegale opgravingen.

(Wanita Ramnath) DBS-07-042011

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.