Bestuursdienst Coronie wil Staatslogeergebouw terug

DWT 04/10/2020 07:59 – Beta Debidien

klik hier voor oorspronkelijke bron

TOTNESS – De bestuursdienst van Coronie wil het Staatslogeergebouw terug in zijn beheer. Het is vóór de verkiezingen door toenmalig districtscommissaris (dc) Remi Tarnadie voor vijf jaren afgestaan aan het ministerie van Defensie. “We willen het gebouw terug en na een opknapbeurt bestemmen voor het opvangen van gasten, bijvoorbeeld toeristen”, zegt dc Maikel Winter. Op die manier kan Coronie inkomsten verdienen.

President Chandrikapersad Santokhi bezoekt zondag het district en aan hem zal worden gevraagd om de teruggave. Dat is overigens niet het enige dat Winter op zijn agenda heeft. “We gaan de problemen van het district aan de president voorleggen, zodat ze aangepakt worden en snel ontwikkeling tot stand komt.” Er zal ook worden gevraagd om de stopgezette constructie acht jaar geleden van overheidsgebouwen te hervatten. Winter pleit voor een nieuw en groter politiebureau en CBB-kantoor en renovatie van zijn ambtswoning.

Jongeren van Coronie krijgen de gelegenheid om hun zaken te bepleiten voor versnelde ontwikkeling van het district, onder andere door de rijstsector nieuw leven in te blazen. De dc wil minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken vragen dat de hele waterhuishouding binnen Coronie ter hand wordt genomen. Zo moet het bewoonde gebied van Coronie worden bevoorraad met zoetwater om hun planten te verzorgen, vooral in de droge tijd. Aan het eendaags bezoek van de president nemen ook de vicepresident en ministers deel.

 

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.