Coronianen kijken al jaren uit naar oplossing

Suriname Herald  d.d. 4 mei 2016 –

Cleon J. de ponteHet kersverse DNA-lid van Coronie, Cleon Jacques Alfonsus Jardin de Ponte (PALU), vraagt de regering om er alles aan te doen de bouw van de zeedijk in Coronie te starten. Eerder dit jaar was de aannnemer MNO-vervat gestopt met de bouw vanwege een betalingsachterstand. Tijdens de begrotingsbehandeling eerder dit jaar had NDP DNA-lid Remy Tarnadi uit het district al aandacht gevraagd voor deze zaak. De ponte zei dat het belangrijk is dat deze werkzaamheden hervat worden om het district en de gemeenschap te beschermen. Doordat het district niet beschermd is tegen het water kan de ontwikkeling van het district niet verder ter hand worden genomen.

Hij zei dat het district potentie heeft om grootschalig aan landbouw en veeteelt te doen. Mensen willen de kans niet nemen om te investeren, omdat ze op de een of andere dag hun investeringen kunnen kwijtraken. Doordat er geen dam is, krijgt het zoutwater van de zee toegang tot plekken waardoor de planters ook hun gewassen kwijt kunnen raken.Dit verzwakt ook de bodemgesteldheid, waardoor gewassen ook niet kunnen groeien. Volgens de pas beëdigde volksvertgenwoordiger uit het cocosdistrict kijken de bewoners in het district al jaren uit naar een oplossing.

Volgens hem is Coronie een deel van Suriname en dit deel moet wel blijven bestaan door voorzorgsmaatregelen te treffen. Het nieuwe DNA-lid zal er alles aan doen om dit gedaan te krijgen. Hij snapt de crisis in het land volkomen en is van mening dat er naar donoren gekeken moet worden om ook de bevolking in het cocosdistrict te beschermen.

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.