Mangrove Educatie Centrum Coronie geopend

Starnieuws 16 Oct, 22:31mangrove starnieuws

Functionarissen van onder andere ROGB en LBB nemen een kijkje in het Mangrove Educatie Centrum. (Foto: RGB)

Om de mensen te onderrichten in het belang van mangrovebossen is het Mangrove Educatie Centrum Coronie geopend. Mangrovebossen zijn heel belangrijk voor de kustbescherming en dienen als kraamkamer voor garnalen en zeevis. Het zijn ook leefgebieden van kustvogels en een voedselschuur voor vele trekvogels uit noordelijke streken. 

Bij de opening van het centrum heeft minister Steven Relyveld van Ruimtelijke Ordening, Grond- en Bosbeheer (RGB) opgemerkt dat veel mensen het belang van deze bossen niet kennen. Deze vitale bossen, die door diverse factoren worden bedreigd, moeten niet verdwijnen en het centrum kan daartoe bijdragen. Primair is het educatiecentrum bedoeld om de bewustwording van het belang van mangrovebossen onder de gemeenschap te vergroten. Volgens de bewindsman past het centrum binnen het aangekondigd verscherpte milieubeleid van de president.

Districtscommissaris Arunkoemar Ramdhani vindt dat het centrum een belangrijke rol kan spelen bij de ontwikkeling van het toerisme. Het educatiecentrum vloeit voort uit een workshop over effectieve kustbescherming, zegt Hesdy Esajas, waarnemend hoofd van ‘’s Lands Bosbeheer. Het oud brandweergebouw van Coronie is gerenoveerd en ingericht tot het Mangrove Educatie Centrum.

 

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.