KM 96 tot KM 108 Coppename

De volgende passage komt uit mijn column van 13 december 2013, genaamd: Coronie Update 2013. Het was deel 1 van mijn  reisverslag, n.a.v. mijn bezoek aan Coronie in oktober vorig  jaar:

“Hetzelfde DNA-lid (de koning van Coronie), dat vond dat Nieuw Front het district had vernietigd met de uitgifte van graafvergunningen voor schelpen, doet nu daar zelf even hard aan mee met gebruikmaking van stromannen. Awaridomri taki fowru no bun f’ njan, ma ala en mofo furu nanga soso fowru wiwiri. Het afgraafgebied van deze concessie ligt volgens informanten tussen KM 98 en KM 105.

Vandaag lees ik in Starnieuws dat de kanalen tussen KM 96 en KM 108 op basis van een afspraak met de districtsraad van Coronie worden opgeschoond door Staatsolie: het vermeende afgraafgebied ligt exact middenin. Deze samenloop van omstandigheden is dan ook in hoge mate verdacht. Ik schoot daarom dan ook meteen in de lach bij het lezen van het bericht. Dit gebied te Coppename is bovendien  in overwegende mate onbewoond, waarom zou dan sprake zijn van een teistering door wateroverlast, zoals de dc in het bericht beweert? Je zou eerder verwachten dat de afspraak tot opschoning betrekking zou hebben op de kanalen in het dichtbevolkte gebied tussen Ingikondré en Burnside. De (niet residerende) koning van Coronie heeft kennelijk grote privéplannen met dit gebied, of is het opschonen van de kanalen nodig om de schelpafgravingen met meer voortvarendheid te kunnen uitvoeren? Wij blijven de ontwikkelingen in het gebied in de gaten houden. Staatsolie schoont kanalen Coronie op

Herwin Hooplot

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.