Dc Winter: “Actievoerders worden politiek aangezet”

 

Suriname Herald 8 september 2020 om 22:00

De actievoerende ambtenaren in het district Coronie worden door de politiek aangezet. Dit constateert de burgervader van het district Maikel Winter. Ondanks het gesprek van gisteren hebben de ambtenaren vandaag weer de weg geblokkeerd. De burgervader zegt in gesprek met Suriname Herald, dat de blokkades netjes zijn verwijderd door de ordehandhavers.

Toen is gebleken dat politieke opponenten hierachter zitten. Die mensen zijn ook in kaart gebracht. De opponenten hebben afgelopen weekend met de mensen vergaderd. Na de barricades van gisteren heeft de burgervader een onderhoud gehad met de ontevreden ambtenaren. Tijdens het gesprek zijn er duidelijke afspraken gemaakt over de aanpak van het probleem, dat niet een probleem van Coronie alleen blijkt te zijn.

De burgervader is naar Paramaribo afgereisd, waar hij een gesprek had met de ministers onder wie deze ambtenaren vallen. Er is afgesproken dat de beschikkingen van deze mensen zullen worden opgevraagd en naar de ministeries in Paramaribo worden opgestuurd, zodat er gewerkt kan worden aan een oplossing. Dat de mannen nu weer de weg afsluiten is geheel tegen alle gemaakte afspraken in, meent de burgervader.

Een groep van rond de 75 mannen heeft gisteren uit ontevredenheid de weg nabij Totness afgesloten. Zij zijn niet te spreken over het feit, dat ze al zeven tot acht maanden in overheidsdienst zijn en nog steeds geen salaris hebben ontvangen. Dit ondanks ze hun beschikkingen hebben.

OW-minister Riad Nurmohamed zei eerder in gesprek met Suriname Herald, dat hij op zijn ministerie dagelijks geconfronteerd raakt met mensen, die maanden in dienst zijn en geen geld hebben ontvangen. Deze personen zijn volgens hem niet volgens de normale procedure aangenomen. Daarnaast heeft het ministerie de middelen niet op zijn begroting om deze mensen uit te betalen.

Voor wat betreft Openbare Werken is besloten om deze mensen de wacht aan te zeggen, terwijl hun status wordt onderzocht. Als blijkt dat zij volgens de juiste procedures zijn aangenomen zullen zij zeker worden ingezet, zei Nurmohamed eerder deze week.

 

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.