WIELZEN IN DE STARTBLOKKEN VOOR CORONIE IN DNA

20/08/2017 03:24 Wilfred Leeuwin

PARAMARIBO – “Een trotse Coroniaanse, geboren en getogen en klaar om mijn district in het parlement te vertegenwoordigen.” Met die woorden kondigt Joan Wielzen haar intrede in De Nationale Assemblee (DNA) aan. Zij vervangt haar partij- en districtsgenoot Remi Tarnadi (NDP), die na vier perioden in parlement zegt dat de tijd is aangebroken zijn district op een hoger niveau van dienst te zijn.

Hij wordt districtscommissaris van Coronie. “Daarnaast wil ik mijn districten partijgenoot de gelegenheid geven ook haar bijdrage te leveren.”. Zijn aanstelling in de nieuwe functie is lange tijd al in de publieke sfeer gebracht. Tarnadi bevestigt nu dat, niet lang na de begrotingsbehandeling zijn installatie zal plaatsvinden. Wielzen zegt een goed leerproces te hebben doorlopen. Ze noemt Tarnadi een goede leermeester.

Daarnaast heeft zij een stageperiode achter de rug bij het parlement die haar erg is bevallen. De politiek is voor haar geen onbekend terrein zegt ze en stelt in dit verband bij het Vrouwen Parlement Forum drie jaar de politiek te hebben bestudeerd. Haar streven is om naast een goede volksvertegenwoordiger te zijn, prioriteit te geven aan de agrarische sector. Die moet in haar geboortedistrict meer tot ontwikkeling gebracht worden.

Andere prioriteiten voor Coronie zijn voor haar onderwijs en jongeren. “Eigenlijk mijn stokpaardje. Zeker als het om het onderwijs gaat. De schoolresultaten voor voj zien er niet al te best uit en wat de jongeren betreft, denk ik dat er gekeken moet worden naar meer ontwikkelingsgerichte activiteiten en recreatie.” Wielzen wordt voor Coronie de eerste vrouwelijke parlementariër in de parlementaire geschiedenis van ons land. Ze zal het district vertegenwoordigen samen met Cleon Gonsalves Jardin de Ponte.

 

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.