Gonzalves de Ponte vraagt regering speciaal aandacht voor Coronie

Suriname Herald 11 november 2016 – 15:22

 Assembleelid Cleon Gonzalves Jardin de Ponte (PALU) is niet tevreden met de aandacht die de regering besteedt aan district Coronie. Hij vindt dat het district al geruime tijd een stiefmoederlijke behandeling krijgt. Tijdens zijn spreekbeurt in De Nationale Assemblee afgelopen maandag riep hij de regering op Coronie de nodige ondersteuning te geven.

“Er gebeuren rare dingen in Coronie op het departement van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV). We hebben daar een belangenbehartiger langer dan 25 jaar en er kan op niets gewezen worden wat tot stand gekomen is,” zei de parlementariër teleurgesteld.

Gonzalves de Ponte vroeg de regering om een grondig onderzoek in te stellen op het departement van LVV in Coronie. Hij vindt het vreemd dat een stuk terrein dat was bestemd voor de bijenteelt plotseling is uitgegeven. “Het is niet mijn bedoeling om mensen in een kwaad daglicht te zetten, maar ik vraag aan de regering doe iets voor Coronie, want Coronie is ook deel van Suriname,” legde hij uit.

“President, er is veel kritiek op u, maar in mijn district geniet u enorme populariteit.” Vervolgens geeft hij aan dat de president daar vaak te zien is, maar hij verzocht hem om het niet daarbij te laten. De parlementariër verwacht dat Coronie vóór 2020 zwaar aangepakt zal worden door de regering.

Jason Pinas

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.