Met ‘lobbyen’ ontwikkeling brengen in Coronie

 

joan_wiielzen_DetailfotoDWT 24/09/2016 07:18 – Merredith Bruce

PARAMARIBO – De rijstteelt weer tot ontwikkeling brengen, districtsbewoners zelfondernemend maken en jongeren recreatiemogelijkheden bieden. Dit zijn enkele vraagstukken waarvoor Joan Wielzen zich sterk zal maken, wanneer ze binnenkort zal zijn aangetreden als assembleelid van Coronie. Ze neemt over van Remi Tarnadi, die de overstap maakt van parlementariër naar districtscommissaris. Ze erkent dat het een uitdaging zal zijn om de voorgenomen plannen gerealiseerd te krijgen, maar ze is er klaar voor.

Haar ‘wondermiddel’ zal zijn “veel lobbyen”.Wielzen heeft bijzondere aandacht voor de herontwikkeling van de rijstteelt in het district. Ze is bezig met een onderzoek over hoe het staat met de duizenden hectaren onbenutte rijstvelden. De parlementariër in spe wil ook een bestemmingsplan opstellen voor de uitgewerkte schelpputten in het Coppenamegebied, en stelt voor dat er in die gebieden aan visteelt wordt gedaan. “Er zijn genoeg landbouwfondsen beschikbaar, maar je moet er weet van hebben.” De politica is bezig met een project om de inwoners van het district te stimuleren de handen uit de mouwen te steken. “We gaan het zelf moeten doen. Als de overheid wil ondersteunen, is dat meegenomen.”

Wielzen stelt dat de mensen pas gemotiveerd raken, wanneer ze betrokken worden bij projecten in het district zelf. Met het plan waar ze nu bezig is, streeft ze ernaar om kleine ondernemers te prikkelen. Ze vindt het ook belangrijk dat er genoeg mogelijkheden worden geschapen voor de jongeren om zich op een positieve manier te ontspannen. Het opnieuw aanleggen van een zwembad is onderdeel daarvan.

 

 

 

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.