Paal neemt deze maand afscheid van DNA

 

STARNIEUWS 12 Mar, 2016  07:37

Assembleelid Anton Paal van de PALU zal deze maand nog het parlementaire werk neerleggen. De partij heeft besloten om Paal “vrij te maken zodat hij elders zijn krachten kan geven,” deelt partijvoorzitter Jim Hok mee. Hij wordt vervangen door Cleon Gonsalves Jardin De Ponte. De PALU bezet één zetel in De Nationale Assemblee. (DNA) 

Het besluit om Paal te vervangen is vorig jaar op het partijcongres genomen. De vervanging is onderdeel van het vernieuwingsproces binnen de partij, geeft Hok aan. “Er is in harmonieuze sfeer overlegd met Paal. Het gaat erom dat de juiste last op de schouders van de juiste persoon wordt geplaatst,” legt Hok uit. “Met Paal is er verder niets aan de hand. We hebben hem eigenlijk vrijgemaakt om elders een grotere bijdrage te leveren.”

Paal heeft drie termijnen gediend in De Nationale Assemblee. Hij is elke keer de lijsttrekker geweest in Coronie. Hij vormde met de ondervoorzitter van de partij Henk Ramnandanlal, een tweemansfractie in het parlement. Ramnandanlal werd in 2010 Assembleelid, toen Desi Bouterse president werd. De afgelopen verkiezing is hij niet gekozen. Gonsalves Jardin De Ponte is klaargestoomd om de stok over te nemen.

René Gompers

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.