Paal: NDP heeft ons grote dienst bewezen

Starnieuws 27 mei 2015

“Ik ben blij dat het Coroniaanse volk in tegenstelling tot wat er in het verleden beweerd werd, een besluit heeft genomen en zich niet heeft laten leiden door lasterpraatjes via de radio en anderen”, zegt Anton Paal aan Starnieuws. Het Assembleelid heeft met succes zijn zetel in het district Coronie verdedigd. “Eigenlijk had ik een beter resultaat verwacht. V7 had ook een beter resultaat verwacht, maar wij hebben uiteindelijk toch kunnen winnen.”

paal

Paal zegt met deze overwinning aan zijn laatste parlementsperiode te beginnen. “Ik moet de politiek verlaten met opgeheven hoofd en zal heel kritisch zijn met betrekking tot degene die zal regeren, al zou het mijn eigen partij zijn. Laten wij nu proberen met vereende krachten het land op te bouwen. We hebben teveel intellectuelen hier in het land. We hebben geen gebrek aan deskundige mensen. We hebben een overvloed aan oneerlijke mensen en ik hoop dat dit zich minimaliseert, dat is mijn wens.”

De parlementariër zal in zijn laatste periode ook werken aan zijn opvolgers. “Ik ben al 66 en denk dat de tijd nu is aangebroken om het roer in handen van jongere mensen te laten. De potentie is er dus we hebben werk aan de winkel. Ik denk dat dit een grote kans voor de PALU is, niet alleen maar om te overleven, maar om uit te groeien. De NDP heeft ons een grote dienst bewezen om ons eruit te trappen.”

Eenheid nodig
De volksvertegenwoordiger zegt zich speciaal in te zetten voor de opbouw van zijn district. “Ik wil het Coroniaanse volk oproepen om ongeacht tot welke politieke partij zij behoren, de handen in elkaar te slaan, want zo gaan wij het niet redden. Ik zal mijn handen, wanneer het gaat om Coronie, uitsteken naar alle partijen. Coronie heeft eenheid nodig en dat is wat wij ten eerste missen in het district. Eenheid zodat wij kunnen gaan werken aan de opbouw van het district, zodat wij de werkloosheid die er heerst tegen gaan.”

Paal benadrukt dat Coronie, op de dag van de verkiezingen, altijd een hoge opkomst heeft gehad. “Coronie heeft een gemiddelde opkomst van 85% en ik ben blij met die opkomst en blij dat het laatste stembureau, 422, mij erdoor heeft gesleept. Niemand geloofde in de overwinning van de PALU. Ik zeg dan ‘I did it’ en ben daar blij om. Ik wil niet zeggen dat ik daarmee de opiniepeilers heb gelogenstraft, maar ik heb wel mijn sterke twijfels over de opiniepeilingen die gehouden worden in dit land.”

Edward Troon

 

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.