Bruining: Ik weet wat nodig is in agrarisch district Coronie

Starnieuws 20 april  2015

“Inspec…inspec…alles goed…”, roept een langsrijdende fietser en Kenneth Bruining, staande bij de poort van zijn logeeradres in Totness, steekt zijn hand op en groet terug. “Ik heb hier elf jaren mijn krachten gegeven als politiechef en wordt nog steeds inspec genoemd”, zegt de 67-jarige gepensioneerde hoofdinspecteur aan Starnieuws. 
BruiningBruining vindt dat hij het niet slecht heeft gedaan bij de politie en voldoende skills heeft om het ook goed te doen in de politiek. “Als geboren en getogen Coroniaan en door mijn werk ken ik mijn district op en top, door en door. Ik stel daarom mijn krachten ter beschikking van de Coronianen, want ik weet wat het district nodig heeft”.

Bruining is voorzitter van NPS in het district Coronie, lijsttrekker van de combinatie V7 en benadrukt dat Coronie een agrarisch district is. “Ik maak me dus sterk, wanneer V7 gewonnen heeft, om de rijstbouw weer te stimuleren. Dat moet wel, want die polders liggen er al, het is gewoon een kleine moeite om die infrastructuur weer aan te pakken en dan hebben we dus weer rijst, want Coronie produceerde meer rijst per hectare dan Nickerie. De mensen die andere gewassen planten en oogsten willen dat hun producten ook worden afgezet. Deze producenten moeten worden begeleid en geholpen om hun oogst in Nickerie of Paramaribo te verkopen. Uiteindelijk moeten we zelf gewoon weer de handen uit de mouwen gaan steken en de overheid moet inkomen waar dat moet om die landbouwers een hart onder de riem te steken.”

Focus op jongeren 
De V7 lijsttrekker zegt dat volgens de laatste officiële cijfers 1893 stemgerechtigden in Coronie zijn geregistreerd. “Er zijn inderdaad een heleboel jonge kiezers, vooral bij deze verkiezing moet je het hebben van de jonge kiezers en dat is juist het doel van V7 om de jongeren weer bij te betrekken. Ik zal niet zeggen dat het zonder slag of stoot gaat. Jongeren kan je geen knollen voor citroenen verkopen. Je moet ze motiveren. Het is een proces. Dus we zijn ermee bezig en het is niet iets van vijf maanden of zes weken voor de verkiezing, dat gaat niet lukken. Na de verkiezingen moet dat proces naar die jongeren toe gewoon doorgaan en daarvoor maak ik mij sterk. De jongeren van Coronie zijn heel actief in het veldwerk. Ze hebben een nieuwe leus bedacht: ‘Stem Inspec Enough Respect’. Ik had er in de verste verte nooit aan gedacht, maar het laat wel zien wat bij hen leeft. Ik stond er even versteld van.”

Bruining zegt dat het doel van V7 is om beide zetels in Coronie te winnen en afgaand op de deelname en het enthousiasme van de jongeren, “hebben we al eentje in handen en we zijn op jacht naar die tweede”. Hij geeft aan dat de samenwerking met Ivan Khouw van Pertjajah Luhur heel goed gaat. Ze zijn samen in het veld en voeren de campagne met steun van de VHP afdeling van Coronie.

Bruining wordt erop gewezen dat er weinig NPS of V7 vlaggen langs de Coroniaanse wegen te zien zijn. “U moet niet op die vlaggen letten, a no den fraga é stem. De mensen worden in veel gevallen betaald om een vlag te planten bij hun woning en zij kunnen het geld best gebruiken, maar V7 betaalt helemaal niet om vlaggen te plaatsen. We hebben geen geld om vlaggen te planten of mensen om te kopen. Wij doen alles straight from a clean heart”, is het antwoord van de politicus.

Edward Troon

 

 

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.