Kadertekort Coronie baart dc zorgen

Starnieuws 05 Jan, 04:00

sijlbing
Dc Harrold Sijlbing van Coronie

Het kadertekort in Coronie baart districtscommissaris (dc) Harrold Sijlbing zorgen. Door dit tekort zijn er niet zoveel mensen die kunnen trekken aan de projecten die zijn opgezet om de ontwikkeling van het kokosdistrict een boost te geven.

Sijlbing zegt al heel lang gevraagd te hebben om overplaatsing van daartoe geïnteresseerde ambtenaren naar Coronie, maar dat proces gaat heel langzaam. “Ik heb kader nodig, want anders gaat het niet”, verzucht de dc. Het gaat vooral om ambtenaren die affiniteit hebben met het district of er hun roots hebben.

Ondernemers nodig 
Als geografisch kleinste district van Suriname telt Coronie ook het minste aantal inwoners. Hoewel volgens de laatste cijfers van de volkstelling het inwonertal met ongeveer 500 zou zijn gestegen, durft de dc voorzichtigheidshalve nog niet op deze cijfers in te gaan. “Dat zou in ieder geval zichtbaar moeten zijn, een groei van ruim 500 mensen op de ongeveer 3000 die we hebben. Als dat zo zou zijn, dan zou ik het absoluut merken,” zegt hij voorzichtig.

Een dergelijke ontwikkeling zou hij in ieder geval toejuichen. “Het zou goed zijn voor het district, vooral als het om mensen zou gaan in de ondernemers leeftijdscategorie. Dat is één van de dingen die moeten gebeuren. Er moeten mensen naar het district komen die potentie hebben om te ondernemen. De overheid gaat dat niet kunnen doen. Als overheid kunnen wij wel stimuleren, faciliteren en nieuwe wegen openleggen,” meent Sijlbing.

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.